Om Lykke

Jeg er din mentor. Din copilot på vejen. Din coach. Jeg er den, der går forrest, når jeg siger til dig, at du skal lede fra hjertet og når jeg beder dig om at tage sårbarheden med på arbejde. Og med hjem. Så vi kan se dig. Helt tydeligt. Og du kan mærke. Det hele.

Jeg er den, der ved, hvor du har været og til dels hvor du skal hen, når du vil gå forrest og lede indefra og ud. Jeg kender overskrifterne. Kun du kender de enkelte skridt, men jeg kan guide dig hele vejen.

Genkendelsen…

Om og om igen oplever jeg sammen med klienter, kursister og kunder at det er i genkendelsen noget flytter sig. Når vi opdager, at vi ikke er alene. Når vi opdager, at det er muligt at træffe kærlige valg. Når vi opdager, at vi rejser os igen.

Så tør vi lidt mere. Så viser vi lidt mere af os selv. Så bliver vi opmuntret. Det er det, jeg vil. Skabe identifikation og genkendelse. Så du bliver mindet om, at du ikke er alene.

Jeg gør det gennem coaching, undervisning, facilitering og fællesskaber. Gennem ord. Ord er mit pejlemærke. Både det talte og det skrevne. Førstnævnte falder mig nemmere end sidstnævnte. Men jeg elsker ord. Og mit liv er bedst, når jeg læser, mens jeg går tur (audio-bøger for the world!), når jeg skriver hver dag, når jeg læser højt for ungerne, når jeg lytter til musik med lækker lyrik og når et citat får mig til at stoppe op.

Det hele handler om identifikation. Det jeg allerede er. Det jeg gerne vil være. Og have. Det jeg nægter at være (og derfor helt sikkert er). Det jeg virkelig fordømmer. Med andre ord, når det kan mærkes.

Måske kan du “mærke” følgende:

 • det går jo meget godt, så hvorfor kan jeg ikke mærke det…
 • jeg skal noget andet i mit arbejdsliv, jeg ved bare ikke hvad…
 • når der bliver lidt mere ro, så skal jeg også finde ud af, hvorfor jeg ikke er helt glad…
 • jeg skal bare lige (indsæt forklaringer – eller undskyldinger), så handler jeg…
 • så længe jeg ikke har svaret på hvad, det er jeg skal, så kan jeg jo ikke handle…
 • hvorfor bliver jeg altid opfattet så stærk udadtil, når jeg ofte føler tvivlen indeni?
 • hvor længe skal jeg kæmpe, før tingene ændrer sig?

Ligegyldig hvad og hvem jeg arbejder med, synes der at være to fællesnævnere. Nemlig tvivlen. Og Længslen.

Tvivlen handler om, hvor du får svarene fra. Vi tror, vi kan tænke os alting, og regne livet ud. Alligevel. Når det kommer til de vigtige beslutninger i vores hverdag, så tvivler vi. For hvad er det rigtige at gøre, sige og være – for dig?

Længslen handler om hovedmenneskets stræben efter mere, større og bedre. Uden nogensinde at få følelsen af at komme i mål. Der er noget, der ikke er, som det skal være. Men måske er du ved at finde ud af, at lige meget hvor hårdt du arbejder, kæmper og bider tænderne sammen, så er længslen der stadig.

Måske er det tid til at prøve noget nyt for at få et andet resultat?

Spørgsmålene…

Jeg arbejder indefra og ud. Altid. Værktøjer, strategier og viden er intet værd, hvis ikke du kender din egen aktie i din relation til dig selv og andre. Defor starter jeg med dig. Hvem er du? Hvad står du for? Hvornår har du noget på spil og hvad? Hvem vil du gerne være? Hvad er dit bidrag til verden ligegyldigt hvad andre siger eller mener? Hvem er du uden de beskyttende lag, forbehold og det imponerende CV? Hvem vil du gerne være?

Med andre ord lærer jeg dig at holde op med at forlade dig selv for at tilpasse dig de andre.

Forestil dig en ven, du godt kan lide. Ret godt kan lide. Men du vil helst ikke følges med ham eller hende til skole. Du vil ikke ses i fuld offentlighed med det menneske. Sådan en relation, har de fleste til sig selv. Det er ikke sjovt at være den ven.

Når du begynder “at hænge ud med dig selv” præcis som du er uden forstillelse, også når du er ude blandt andre, så vil du opleve en autenticitet og integritet overfor dig selv, som vil ændre den måde du er i verden på og ikke mindst transformere din relation til dig selv.

Nutiden…

Jeg er mor med stort M til en datter fra 2012 og en søn fra 2008. Mine børn lærer mig noget nyt hver dag. Om mig selv. Om autenticitet. Om at åbne mit hjerte. Om at være i en respektfuld relation. Om grænser. Og om uendelig kærlighed. De er de vigtigste i mit liv.

Jeg hepper på familie. I traditionelle og nye former. Jeg hepper på teknologi, medier i alle former og formater og en verden, hvor vi har brug for hinanden. Og hvor vi ikke må lade frygten vinde.

Kroppen og hjertet er blevet min genvej. Til hurtigere, renere beslutninger. Til relationer med dybde og nærvær. Men mest af alt er det blevet min genvej hjem. Og det har betydet en ro, jeg ikke tidligere har mærket.

Jeg er holdt op med at forlade mig selv. Næsten. Jeg skal nemlig stadig øve mig. Hver dag. I at stole på min fornemmelse for det kærlige valg. Jeg har trods alt mere end 30 års erfaring i at tænke mig til tingene.

Det er sårbart at leve på den måde. Sårbart at sige, at man vil ændre verden og gøre en forskel. Sårbart at vælge tilliden og kærligheden i en verden, som stadig hælder mod det hårde paradigme. Men det er min vej. Og det har jeg – endelig – givet mig over til. Det var første skridt.

Jeg håber du vil være med til at tage de næste…

 

Historien…

En klog kvinde fortalte en gang, hvordan hun ved et vigtigt møde med vigtige mennesker havde lyttet til præsentationsrunden og observeret, hvordan den ene stivede sig mere af end den anden med cv og resultater. Datiden. Hun valgte at dele sine drømme og længsler. Derfor får du datiden og cv’et til sidst. For måske er det ikke så vigtigt?

Jeg har været god til det meste, jeg rørte ved. Fra dengang jeg begyndte i skole. Og jeg havde travlt. Med at blive voksen. Og nå ting. Altid travlt. Og meget ansvar. Uden på så det godt ud.

Men indeni føltes det ikke helt så godt. Min indre dommer lagde ikke fingre i mellem, når domme blev afsagt. Jeg var bange for, hvad andre mente om det, jeg foretog mig. Og så længtes jeg efter noget, jeg ikke anede, hvad var.

Da jeg røg i speciale-sumpen og ikke kunne holde ud at høre på den indre dommer længere, begyndte jeg at søge mere intenst. Udenfor mig selv. Selvfølgelig. Hvordan skulle jeg have vidst, at alle svar var at finde hos mig selv, når jeg aldrig havde mødt modgang?

Langsomt begyndte jeg at finde svar. Mærke små glimt af noget, som var ægte. Og som gjorde godt. Coaching var ét af dem. Men det tog mange år, før jeg turde overgive mig til den titel. Uden egen dom og frygten for andres.

En anden var en kæreste, som senere blev far til mine børn. Han var bestemt heller ikke det, jeg havde forestillet mig. Men han var den rette. Indtil vi voksede fra hinanden. Mens jeg stadig ledte efter min vej hjem.

Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg ikke skulle være en del af en kernefamilie. Chokket var voldsomt. Og tabet endnu større. Alle lag blev skrællet af. Og pludselig havde jeg fundet hjem. Af de mest uransagelige veje. Der hvor jeg troede, at der kun ville være smerte, var også den dybeste kærlighed, altomfattende taknemmelighed og en rørende tillid til livet.

Alting har derefter stået (ret) klart. Det meste af tiden. Med mindre jeg satte hovedet på overarbejde og glemte at mærke efter.

CV’et

2005 – …. Selvstændig coach og underviser

 • Coaching af  ledere og konsulenter (solo-selvstændige primært) – mere end 2500 sessioner i bagagen.
 • Undervisning og workshops om ledelse, coaching og kommunikation i virksomheder.
 • Ledet mentorgrupper for selvstændige konsulenter og coaches
 • Udvikling af digitale værktøjer i eget regi til at skabe forandring, udvikling og læring.
 • Afholdelse af egne workshops, herunder workshop om facilitering, proces og læring samt Hjertebanken.
 • Foredragsholder/facilitator i virksomheder og organisationer.

2015 – Hovedunderviser på Manning Inspires grunduddannelse samt masteruddannelse i coaching.

2013-2014: Ekstern lektor på Institut for Kommunikation, Aalborg Universitet

2005-2010: Underviser & Konsulent v/ Manning Inspire

Min tid hos Manning Inspire var en lang træning som underviser og coach. Sofia og Chris Manning er trænede undervisere, og tiden i MI var en praktisk uddannelse i undervisningsformidlingens ædle kunst. Til at starte med var det også i deres navn, at jeg tilbød ledelsescoaching og undervisning af ledere i primært store organisationer. Derudover var jeg fast underviser på Manning Inspires coach-uddannelse og ansvarlig for mentoraftener samt feedbacker / certifier og mentorcoach på masteruddannelsen.

Før 2005:

 • PR Juniorkonsulent Bergsøe 4
 • Sekretær i Handelsafdelingen, Kgl. Danske Ambassade Washington D.C.
– 3-måneders vikariat med primært fokus på American Danish Business Council (ADBC).
 • Praktikophold, Kgl. Danske Ambassade Washington, D.C.
– 6 måneder i presse-, informations- og kulturafdelingen
 • Research og planlægning DR Nyheder
 • Ansvarlig for Scan Ski’s Børneskiskole i Frankrig

Uddannelse

 • Mastercoach v/ Manning Inspire
 • Certificeret life- og businesscoach v/ Manning Inspire


Cand.mag i Medievidenskab Københavns Universitet – speciale om medier i krig.