FAQ – GRUPPEFORLØB

FAQ – GRUPPEFORLØB

Q: Hvorfor en gruppe?

A: Jeg ved godt, at du sikkert i første omgang havde tænkt dig, at du ville have individuel coaching og ikke en gruppeproces.

Men i de efterhånden mange år, jeg har arbejdet med personlig udvikling, er noget af det vigtigste jeg har lært, at det vi lærer i et individuelt forløb skal genlæres i relationen. Fordi det ser anderledes ud, når vi skal møde andre, end når vi ”bare” skal møde os selv.
Først når vi også lærer at stå frem som den, vi er, vise vores sårbarhed og tør stå ved os selv – både ved vores styrker og vores svagheder – får de indsigter vi lærer reel værdi.

 

Derfor er gruppen så effektivt et læringsforum.

 

I gruppen arbejder du med din individuelle mønstre og proces, samtidig med, at du viser dig for andre, deler ud af dig selv og oplever at blive holdt – også når du viser dig selv til verden.

Noget af det vi frygter mest som menneske, er afvisningen. At andre vil synes mindre om os, hvis vi viser, hvem vi oprigtigt er indeni.

 

Q: Er det ikke alt for sårbart at arbejde med personlige temaer i en gruppe?

A: Jeg ser en tydelig tendens i det personlige arbejde, nemlig at vi ofte tror, vi er den eneste i verden, som tumler med lige præcis det, vi synes er svært.
Det gør os i bedste fald ensomme i vores proces. I værste fald får vores følelse af forkerthed os til at skamme os og gemme os væk.

 

I gruppen får vi afkræftet frygten for at blive afvist. Nå vi vover at vise os, oplever vi på mest markante og overraskende vis at vores frygt afkræftes. Noget af det smukkeste gruppen kan, er at holde dig der, hvor det er sværest for dig at stå.
Du vil også gang på gang opleve, at andre tumler med præcis det samme som dig, og forstå, at du ikke behøver at føle dig så alene. For det er du ikke.

 

Slutteligt accelererer du din proces, fordi du får indsigter samtidig med, at du øver din sårbarhed.

 

Q: Mit tema/mål egner sig ikke til gruppeproces. Hvad gør jeg så?

A: Jeg vil tillade mig at udfordre dig på den forestilling.
Coachinggruppen giver dig et stærkt fundament for selvrefleksion. Uanset hvad dit tema og/eller mål er, bliver det blot din øvebane. Det er ude i det virkelig liv, at dine indsigter skal stå sin prøve. Gruppeprocessen gør dig i stand til at tackle al den tvivl, modgang og mulige smerte, du vil møde i fremtiden (alt det, der også er en del af livet). Og den sikrer, at du ikke blot kan bruge de nye indsigter, når du er alene, men også kan stå stærkt i dine relationer.
Derfor kan jeg ikke komme i tanke om et mål, som ikke egner sig. Hvis du kan, så skriv meget gerne til mig.

 

Til gengæld skal jeg være den første til at anerkende sårbarheden i at arbejde med sit mål sammen med andre. Hvis det var nemt for os at komme i mål, så havde vi jo ikke bedt om hjælp eller støtte til at starte med. Det betyder at vi skal vise sider af os selv, som vi ikke er stolte af. Dem som vi ofte gemmer væk. Men det er lige præcis det helende ved gruppen. Når vi er villige til at vise os og dermed sætte os selv på spil, når vi ikke blot i mål, vi heler også gamle mønstre og overbevisninger, som ikke støtter os.

Jeg forstår godt, det er sårbart og kan virke overvældende. Men hvis du tør, lover jeg dig, at det vil være noget af det allerbedste, du kommer til at gøre for dig selv her i livet.

 

Q: Hvorfor så lang tid?

A: Der findes ingen quick fixes. Udvikling tager tid. Det er ikke svært at opsøge en coach. Det bliver først rigtig svært, når du skal sætte handling bag ude i den travle virkelighed. Når du reelt skal forankre og ændre noget i din egen hverdagskontekst.
Hvis du virkelig vil skabe resultater og forankre nye indsigter i hverdag og handling, er det derfor helt afgørende at sætte de 6 måneder af, som gruppeforløbet varer.

 

Q: Hvorfor skal jeg forholde mig til de andres problemer?

Måske er det ikke det, du siger, men det er måske det, du tænker. At du er optaget af selv at komme i mål, forståeligt nok, men ikke har tid til at sidde i gruppen og lytte til andres problemer.

Men. Det vi selv sætter ord på, er det, vi har fokus på og sådan som vores hverdag og liv udspiller sig på det tidspunkt. Men sammen med andre, som er et andet sted i livet og måske har fokus på andre ting, kan vi nogle gange genkende os selv i noget, vi ikke selv havde tænkt over, men som kan være afgørende for vores forståelse og indsigt.

 

Vi får med andre ord mere med.

 

I den genkendelse finder vi noget fundamentalt for mennesket. Nemlig et spejl og en identifikation, som gør, at vi forbinder os endnu dybere, ikke bare til andre mennesker, men også til os selv.

 

Vi er ikke alene. Den oplevelse og erkendelse gør en større forskel, end vi er klar over.

 

 

Q: Er det relevant at bede min arbejdsplads betale?

A: Ja, det synes jeg bestemt. Den gruppeproces du skal i gang med, er også det selvreflekterende arbejde, jeg laver ude i virksomhedernes medarbejder- og ledergrupper. Jeg ved, hvor magtfuld processen og læringen, der kommer herefter, er. Også i professionel kontekst. At deltage i coachinggruppen vil uden tvivl øge din ansvarsfølelse, din evne til at løse kommunikations- og samarbejdsvankeligheder, gøre dig tydeligere, og dermed markant mere effektiv i dit arbejde.

 

Ønsker du at få din arbejdsplads til at betale for forløbet, så kontakt mig på mail@lykkerix.dk, når du har haft en indledende samtale på din arbejdsplads, så forklarer jeg gerne din leder, hvorfor denne proces også er gavnlig på det professionelle niveau.

 

Q: Er det muligt at tilkøbe flere individuelle sessioner?

A: Jeg har lukket ned for køb af individuelle sessioner i 2018, medmindre du er en del af et gruppeforløb. Det er altså din eneste mulighed for at få individuel coaching af mig.
Vælger du at være med i coachinggruppen, må du købe ligeså mange individuelle sessioner, du vil fra det øjeblik, du betaler for forløbet og helt indtil det afsluttes.
Det betyder også, at hvis du sikrer dig en plads i gruppen tidligt, så er der mulighed for flere individuelle sessioner.

 

Fandt du ikke svar på dit spørgsmål, så tøv ikke med at skrive til mig på mail@lykkerix.dk.