FAQ – FØLG DIT INDRE KOMPAS

Q: Hvor længe har jeg adgang til onlinematerialet?

A: Materialet er dit til evigt eje. Du kan deltage i forløbet, som det er planlagt, eller du kan tage tingene i dit eget tempo. Og du kan vende tilbage til materialet igen og igen, når du har behov for støtte i din daglige proces.

 

Q: Hvordan foregår et webinar?

A: Et webinar foregår over video og audio. Når du tilmelder dig, modtager du, før webinarets start, et link du kan klikke på. Herfra kommer du ind til selve webinaret, som afholdes live.

Hvis du gerne vil se og høre webinaret, men ikke kan deltage live, skal du tilmelde dig alligevel. Alle deltagere modtager nemlig webinaret som optagelse 24 timer efter, det er blevet afholdt.

 

Q: Bliver jeg coachet af dig under forløbet?

A: 1:1 coaching er ikke inkluderet i forløbet.

Til gengæld får du næsten samme effekt, hvis du deltager på forløbets live Q&A-sessioner, som afholdes løbende under forløbet. Det kræver dog, at du sætter dig selv i spil, deler ud af din proces og stiller mig de spørgsmål, du går og tumler med. Du er altid velkommen til at sende mig dine spørgsmål på mail, når de opstår. Så tager jeg dem med på den førstkommende Q&A-session.

Husk: Kan du ikke deltage live på Q&A, så tilmeld dig alligevel. Du modtager en optagelse af sessionen efter den har været afholdt.

 

Q: Hvor finder jeg materialet til forløbet?

A: Ved tilmelding modtager du et link med adgang til forløbets forum, hvor alt materiale vil blive tilgængeligt.

 

Q: Hvilken form har materialet?

A: Materialet består af e-bøger, lydbøger og worksheets, som du kan tilgå præcis, når det passer dig. Når du har tilmeldt dig, er det dit til evigt eje.

Hver 14. dag afholder jeg en Q&A-session, som foregår som et live webinar. Jeg anbefaler, at du deltager i dette, men er du forhindret i at deltage live, kan du modtage optagelsen efter sessionen har været afholdt. Det kræver blot, at du tilmelder dig via det link, du får tilsendt umiddelbart inden sessionen.

 

Q: Skal jeg deltage på bestemte tidspunkter?

A: Nej, der er intet i programmet, der kræver, at du deltager på bestemte tidspunkter

 

Q: Jeg har allerede beskæftiget mig med selvudvikling før. Kommer jeg til at lære noget nyt?

A: Jeg har ikke opfundet den dybe tallerken. Selvudvikling er ikke rocket science. Til gengæld ved jeg, at den sande forandring ligger i gentagelsen, forandringen og de små skridt i hverdagen. Og det får du i den grad lov at arbejde med i dette forløb. Så ja, du ved sikkert en hel masse. Mit spørgsmål er om du lever det og har forankret den viden, så det er en del af en hverdag, du er glad for?

 

Q: Jeg har svært ved at holde fokus og inddrage de ting, jeg lærer. Kan du hjælpe mig med det?

A: Forløbet adskiller sig fra rigtig mange andre forløb på netop dette område. Her får du ikke bare flere indsigter til hylden, du lærer også at forankre dem og holde momentum. Det er den vigtigste del af mit arbejde. Derfor er mit fokus også altid på det lange, seje træk, som virkelig rykker dig. Jeg tror ikke på quick fixes, så du kan være sikker på, at du vil få konkrete værktøjer og redskaber, du kan bruge i implementeringen af det, du lærer (og måske allerede har lært).

 

Q: Jeg vil gerne deltage, men er i tvivl om, om jeg er det rette sted i livet

A: Rigtig mange har denne tvivl. De tror, at for at være klar til at begynde på det indre arbejde, så må de have fikset alt andet i livet. Men vi må gøre det indre arbejde, før vi kan fikse det ydre. Starter vi med at rydde op indeni, har vi langt bedre chancer for at rydde op i det ydre bagefter. Så ja. Du er lige der, hvor du skal være. Der er ikke mere, du skal fikse, før du kan være med.

 

Q: Afholder du Følg dit Indre Kompas igen?

A: Ja, i efteråret 2018. Om et år.

Derfor bliver mit spørgsmål til dig; hvad venter du egentlig på? Mere tid til fordybelse, at det næste projekt er afsluttet, at der er flere penge på kontoen, at vi kommer om på den anden side af nytår? Hvis ikke du tar’ tiden, får du den aldrig. Og ja, jeg bilder mig ikke ind, at det er gratis. Something’s gotta give. Måske dropper du yogaen for en tid, måske aflyser du et glas vin med en veninde (men kun ét, ik’?). Måske en date-night. Men den tid med dig selv, kommer godt tilbage. Også for dem, du holder af.

 

Q: Der er så mange andre steder, jeg burde bruge min tid. Det føles egoistisk at vælge at bruge tiden på mig selv og forløbet. Belyser du det?

A:  Det indre arbejde er aldrig egoistisk, hvis du manifesterer det i din hverdag. Gør du det, vil dit arbejde ikke bare være til gavn for dig, men for alle dem du omgiver dig med. Og netop forankring, handling og momentum dedikerer jeg et helt modul til.

 

Q: Why fix what isn’t broken? Det går jo egentlig meget godt. Får jeg noget ud af forløbet?

A: Jeg er ikke tilhænger af det konstante selvudviklingsarbejde. Hvis det går godt, skal vi ud i livet. Nyde det. Være nærværende. Men hvis du læser dette, så er mit gæt, at du mærker en længsel indeni. At du har svært ved at finde den ro, du gerne vil have. At du har meget at se til, lange to-do-lister, der skal hakkes af, før du føler, du kan slappe af. Hvis det er tilfældet, så ved jeg, at forløbet er noget for dig.

 

Q: Hvordan vil du lære mig at mærke efter i stedet for at tænke mig til alting?

A: Ved at flytte dit fokus, arbejde med din evne til at lytte og med din tillid. Til både svarene og dig selv. Du kommer til at øve dig på at komme ind bag de rationelle tanker. Og på at følge din intuition, selv når dit hoved fortæller dig noget andet.

 

Q: Skal jeg være spirituel eller bliver jeg det af at arbejde med dig?

A: Det arbejde du gør på forløbet er en indre proces. Det handler om dit fokus og om dit perspektiv. Det handler om tillid som fundament og om kærlighed. Men det er ikke spirituelt. Det er universelt. De universelle principper om at vælge tillid fremfor kontrol, at dyrke taknemmelighed fremfor stræben har skabt markante resultater for mig. Min overgivelse til dem – og til det bløde –  har hverken betydet, at jeg er flyttet i tipi, danser regndans om morgenen eller at jeg ikke længere kan iføre mig et jakkesæt, når jeg arbejder i corporate-verdenen. Det behøver det heller ikke at betyde for dig.

 

Q: Kan du sørge for, at min indre kritiker og dialog forsvinder?

A: Jeg knipser ikke bare med fingrene og så bliver der ro i dit hoved. Men følger du forløbet og bruger du materialet, så vil du lære at lytte med nogle andre ører, så du ikke længere behøver at rette dig efter din indre kritiker.

 

Q: Jeg har skabt gode resultater ved at præstere, bruge hovedet og have kontrol. Burde jeg ikke være tilfreds?

A: Er du tilfreds? Når du stiller spørgsmålet, så gætter jeg mig til, at du ikke er. I hvert fald ikke helt. ”Burde” er dit hoveds måde at ryste hjertets hvisken af sig. Det kan godt være, at dit hoved ikke synes, at det ”burde” være sådan, men sådan er det. Spørgsmålet er, om du vælger at lytte.

 

Q: Mine omgangskreds siger, at jeg bare er stresset. Skal jeg så ikke se en stress-coach?

A: Du bliver stresset, når der ikke er overensstemmelse mellem det, du tænker og det, du føler. Men den slags stress forsvinder, så snart du begynder at lytte til de signaler, din krop og dit hjerte sender dig. Men der findes bestemt også anden slags stress, som dette forløb ikke kan afhælpe. Derfor; hvis du ikke kan sove, har hjertebanken eller andre fysiske symptomer, vil jeg opfordre dig til at søge læge.

 

Q: Jeg er bange for, at det hele bliver lidt for føle-føle-agtigt, og at jeg bliver mere trist end glad. Er det virkelig rigtigt for mig at kigge indad?

A: Når vi bliver triste er det som regel fordi, det virker uoverskueligt at skulle forholde os til de signaler, vi åbner for. Men tristheden forsvinder, når du begynder at lytte til dig selv og gøre noget andet, end det du plejer. Eller når du tør være med alt det triste. Den glæde, som findes inde bagved præstationen, kontrollen, frygten for andres dom og dine forventninger til dig selv har altid været der. Det handler faktisk oftere om at slippe alle de lag, facader og skjold, vi har lagt udenpå. Det kan være sårbart. For der var en grund til at vi satte den beskyttelse op. Men sårbarhed er hverken det samme som tristhed eller svaghed.

 

Fandt du ikke svar på dit spørgsmål, så tøv ikke med at skrive til mig på mail@lykkerix.dk.