De fire vigtigste grunde til at navigere indefra og ud

95% af de klienter, jeg har haft igennem de seneste 11 år har ladet andre, andet eller konventionerne diktere deres valg, bevidst eller ubevidst, i stedet for at turde at være tro mod sig selv. Med andre ord levet livet udefra og ind.

Mange af dem har oven i købet prøvet at bilde mig ind, at de navigerer udefra og ind, fordi de ikke kan mærke, hvad der er sandt for dem og derfor ikke har andet valg. Men de er sjældent kommet igennem den første session, før jeg har set – og mærket – at det ikke var sandheden. Fordi de har kunne mærke noget. Mest af alt sig selv.

img-2-600x400For når de kommer til mig, er der allerede en stille hvisken inden i, som har mindet dem om, at de kunne gøre noget andet. De har mærket længslen. Længslen efter at navigere indefra og ud. Det har måske fået dem til at løbe endnu stærkere. Fordi de ikke havde svarene. Fordi det at mærke efter også er forbundet med ubehag, tvivl og ikke-viden. Men lyset er tændt. De har mærket længslen. Og så kan lyset ikke slukkes igen. Heller ikke selvom du løber stærkt. For du skal løbe hele tiden, for at længslen ikke indhenter dig. Og jo længere tid du løber fra den stille hvisken, jo større bliver den regning og de følelser, som du skal igennem, for at kunne navigere indefra og ud.

Er du stadig ikke overbevist? Så læs herunder mine fire vigtigste grunde til, at du skal leve indefra og ud. Det bedste af det hele er, at det ikke kun kommer dig til gode, men også de mennesker, du elsker.

1. Kun indefra og ud kan du vise verden, hvem du er og dermed leve et autentisk liv

I bund og grund længes vi alle blot efter at blive set, hørt og anderkendt for præcis den vi er. Men det er svært at møde den forståelse og anerkendelse fra andre, hvis vi ikke viser os.

Derfor starter det hos dig. Viser du os ikke, hvem du er, bliver vi derimod “utrygge” i dit selskab, fordi vi fornemmer med alle de mere subtile informationssystemer, som vores krop er og har, at du ikke er autentisk. Vi kan heller ikke se dine konturer, altså, hvor du starter og slutter, og derfor kommer vi til at træde over dine grænser og overhøre dig, fordi du ikke er tydelig.

Det kan godt være, vi ikke bryder os lige meget om alle, men mennesker, som er tydelige og står ved sig selv, gør os alligevel trygge. Vi ved, hvor vi har dem, vi ser deres tydelige konturer, og derfor kan vi bedre navigere i relationen. Ligegyldigt hvad vi så synes om deres personlighed.

Derfor må du vise dig. Og for at kunne det, må du mærke efter. Kun sådan bliver det et autentisk billede, du kan vise.

 

2. Kun indefra og ud slipper du bekymringen for andres dom

Når vi lever udefra og ind, og altså ikke lytter til vores indre, så har vi en tendens til at forsøge at leve andres liv. Vi prøver så hårdt at passe ind og ligne de andre, fordi det virker nemmere end at mærke efter og vise os selv. Men det er ikke nemmere blot at følge strømmen. For i den proces, forlader vi os selv. Vi forlader den og det, vi er i vores kerne og essens. Det kan sjælen mærke, og derfor vil den kontinuerligt blive ved med at kalde på noget andet. Den kalder os hjem, men når der ikke er nogen hjemme, kan det blive både ensomt og hårdt at lytte til den længsel.

Den store fordel ved at leve dit eget liv, selvom det ikke ligner de andres (og derfor kræver mod) er, at det bliver nemmere for dig at rumme, at de andre lever deres og træffer andre valg end dig.

Når vi alle lever de samme liv, gør det næsten ondt, når nogen bryder ud og gør noget andet. Det eneste “våben” vi kan gribe til, for ikke at skulle forholde os til, at vi har forladt os selv er at dømme de andre og fortælle dem, hvorfor det de gør, ikke kan lade sig gøre.

Derfor må du følge din egen vej, også selv om den ikke ligner de andres. Du bliver mere rummelig og glad. Og du holder op med at forlade dig selv og din sjæls kald.

 

3. Kun indefra og ud bliver sårbarhed din største styrke

Sårbarhed er som at sætte stikket i til livet. Så det kan mærkes. Ikke kun, når det er smukt, vidunderligt og vores hjerter fyldes med kærlighed og taknemmelighed. Men også, når vi er bange, små, alene og usikre. Sådan er det med følelser. Det er sårbart. Men det er også at være i live.

Når du viser os, hvad du føler, kan vi ikke bare se dine konturer. Vi kan også mærke dig. Når vi kan mærke dig, rører du os. Og lige der sætter du ikke bare stikket i til livet. Men også til andre mennesker. Og ja, du vil blive såret. Ja, der er mennesker, som ikke vil passe på dig. Men der er endnu flere, der vil. Der er endnu flere, der vil holde af dig. Fordi de kan mærke din sårbarhed. Fordi du er ægte. Fordi du bliver stående, også når livet er svært. Sårbarhed og det åbne hjerte er uden tvivl den “handling” – for det er faktisk et bevidst valg, og det er det valg, som har fordybet mine relationer aller, aller mest.

Derfor må du turde sårbarheden. Derfor må du turde at åbne dit hjerte. Så du sætter stikket i. Til livet. Og til andres hjerter.

 

4. Du kan alligevel ikke regne den ud, så er der en anden vej end indefra og ud, hvis du ikke vil på afveje?

Den vigtigste årsag er måske, at du alligevel ikke kan regne det her liv ud. For hvad er det rigtige at gøre? Rigtig og forkert er mærkelige størrelser, der er skabt i vores hoveder.

Rigtigt i forhold til hvad? Og i forhold til hvem? Rigtigt i forhold til konventionerne? Samfundets standarder? De andres liv? Din families forventninger? Den slags rigtigt bringer dig kun ét sted hen; på afveje. Vi kan ikke tænke os til sjælens kald. Vi kan ikke regne livet ud.

Derfor er vi nødt til at leve livet, hvis vi vil mærke det. Det er skræmmende. Det er sårbart. Vi kommer til at falde. Der er ingen garantier. 

Så hvorfor ikke være den du bedst kan lide? Hvorfor ikke være dit eget bedste selskab? Hvorfor ikke navigere indefra og ud, når det alligevel er det eneste, der er indenfor din kontrol? Der er oven i købet en bonus. Du bliver mere elsket, set og anerkendt, fordi vi kan se dig tydeligt, føler os rummet af dig og kan mærke dig. Og du kan rumme mere og elske dybere, fordi du lever i overenstemmelse med dig selv.

Vil du være sikker på at modtage blog-indlæg, nyheder om nye forløb og workshops, så tilmeld dig mit nyhedsbrev (KLIK HER), hvor jeg både deler det sårbare og personlige samt al min profesionelle erfaring. Mit ønske med nyhedsbrevene er altid, at du kan genkende dig selv. For sådan tror jeg på, at vi tør flytte os. Når vi mindes om at vi ikke er alene…

No Comments

Post A Comment