Lad os turde noget mere i 2017…

Må 2017 blive et år, hvor vi tør lidt mere. Hvor vi vælger kærligheden i stedet for frygten. Tilliden i stedet for fordommene.

Tør give. Tør være. Tør vise, hvem vi er.

Tør åbne armene – også for det fremmede. Og de fremmede.

Tør hjælpe. Tør bede om hjælp. Tør række ud. Tør sige det, vi mener. Tør handle på det, vi tror på.

Tør åbne vores hjerter og lukke det hele ind.

img_5145Men inden da, et tilbageblik på det, der var. Med denne udsigt på det nye års første dag, bliver jeg nødt til at starte min tour gennem det forgange år med netop de danske kystlinier.

2016 blev overraskende dansk. Jeg har tilbagelagt mange kilometer, men primært indenfor de danske grænser.

Jeg har set mere af Danmark i år end nogensinde før og forelsket mig i vores lille land, også iklædt vinter, regn, rusk og slud. Mest fordi det så gav mig en undskyldning for at tænde op i nogle af de mange smukke brændeovne, jeg har siddet og faldet staver foran i år.

Det er et urimelig smukt land, vi bor i. Og taget i betragtning hvor småt det er, er det magisk, at det kan byde på så meget forskelligt. Og det bedste af det hele; jeg husker alle disse smukke steder gennem menneskene, jeg oplevede dem med.

img_5151Jeg har badet i Kattegat, Vesterhavet, Østersøen, Øresund og de smukke søer omkring Silkeborg samt Esrum Sø. Jeg har stået på toppen af Sjælland såvel som Jylland (næsten; Løkken og Blokhus er rimelig tæt på), indtaget marsklandet ved den tyske grænse og set Lolland Falster i sensommeren. Jeg har fortsat min kærlighedsaffære med Helgenæs – og Jylland, og er genforenet med Vesterhavets kraft hele 3 gange i år efter 20 års fravær.

Musikken
Det var også i 2016, at musikken flyttede ind i mit liv. Jeg købte et (el-)klaver, og i 2017 har jeg tænkt mig at lære at spille på det;) Jeg var på første(!) festival og vender helt sikkert tilbage på Northside næste år. Jeg har ikke sørget over tabet af de store musikere på samme måde, som mange af Jer har. For der har ikke været et soundtrack til min ungdom (måske lige med undtagelse af Dizzy Mizz Lizzy i 8. klasse, men det tåler alligevel ikke sammenligning). Meget sigende for musikkens indflydelse er én af de smukkeste og mest mindeværdige aftener i året, der gik, en i nye venners selskab  med guitar og sang til den lyse morgen. Som jeg også skrev på FB den nat, så var det som om, jeg fik lov at være ung igen. Som om jeg indhentede noget, jeg var gået glip af.

Kærligheden
Jeg har elsket og grinet med manér i 2016. Oplevet voksen tosomhed, begær, ført dybe samtaler og reflekteret over livet sammen med kloge og smukke mennesker. Jeg grinte meget i 2015. Og endnu mere i 2016. Der blev skruet op. Også  for hjertesmerten. Sådan må det være, når man som jeg, helst vil spise livet i store, rå bidder.

Forretningen
2016 blev også året, hvor jeg nåede en milepæl i min forretning. Det går sgu’ meget godt (jep, Janteloven lever stadig) og jeg er SÅ glad for mit arbejde. Jeg coacher individuelt selv om tiden knap er til det, fordi jeg stadig inspireres efter hver eneste session. Undervisningen hos Manning Inspire nåede nye højder i år. Det viser sig, at jeg faktisk kan være sjov, og aldrig har jeg grinet så meget, mens jeg formidlede coachingens formidable spørgsmål. Ej heller er jeg blevet berørt, som jeg er i år, foran andre mennesker. Menneskene i coachingen har rørt mig. Måske fordi jeg har sluppet præstationen og taget hele mig med på “scenen”?

img_5148Menneskene jeg mødte og samtalerne jeg førte i 2016, formede mit år. Udenpå er der ikke umiddelbart mange resultater at fremvise. Men mit hjerte er vokset. Jeg har udfordret mit mod til at tåle. Jeg førte svære samtaler med børnenes far og det flyttede os til et sted, jeg havde mistet troen på, vi kunne nå. Jeg kiggede frygten efter i sømmene, fordi jeg stod overfor store – og dermed svære – beslutninger, som ikke kun omhandlede mig selv.

Jeg har lavet forarbejdet. Må 2017 blive handlingens år, nu hvor jeg har lagt fundamentet og givet mig selv mulighed for fodfæste.

Godt nytår til dig og dine. Må 2017 blive et år med kærlighed lys og mod på det, du længes efter. 

No Comments

Post A Comment